LOGIN

  

Regjistrohu

Rekupero Password


Foto

Galleria :
fotoNewsletter


Mund tė regjistrohesh ose tė fshihesh

Njoftime

Kofiēentet e lendeve me zgjedhje
Kofiēentet e lendeve me zgjedhje te MSH-se 2015
mė 10-03-2015 [10:27]


Kofiēentet e lendeve me zgjedhje
Kofiēentet e lendeve me zgjedhje te MSH-se 2015
mė 10-03-2015 [10:27]


Formulari A1 dhe A1Z dhe Udhėzimet pėr plotėsimin e tyre
Formulari A1 dhe A1Z dhe Udhėzimet pėr... vazhdo lexo a leggere la news: Formulari A1 dhe A1Z dhe Udhėzimet pėr plotėsimin e tyre>>
mė 25-02-2015 [19:13]


Rregullore e MSH-se 2015
Rregullore e MSH-se 2015 shkarko materjalin... vazhdo lexo a leggere la news: Rregullore e MSH-se 2015>>
mė 13-02-2015 [13:17]


Udhezim Per kualifikimin e mesuesve
Udhezim Per kualifikimin e mesuesveshkarko... vazhdo lexo a leggere la news: Udhezim Per kualifikimin e mesuesve>>
mė 13-02-2015 [13:07]


.

Ne linje

Hyrje gjithsejt:11969

faq.vizituar:27220

Hyrje sot 0

Faqe sot 0


Perdorues Online:1
Anonim: 1
Te Regjist:0


Shkolla"Ali Bytyēi"

Shkolla ka patur ndikimin e saj te mire e te fuqishem per perhapjen e diturise e te kultures edhe ne fshatin tone.

Pas shume perpjekjeve te bera nga qerretasit shkolla e pare eshte hapur ne pranvere te vitit 1921.

Mesuesi I pare ka qene Gjon Kabashi.

Deri ne ēlirimin e vendit nga okupatoret nazifashiste mesimet jane zhvilluar ne nje dhome me klase kolektive ne dy turne.

Ndertesa ku behej mesim ndodhej mes fshatit balle per balle me xhamine.

Gjate viteve tridhjete per nxenesit e kesaj shkolle ka qene e detyruar edhe ndjekja e mesimeve fetare, islame, dy oret e se ciles I zhvillonin ne dy dite te javes pasdite dhe i udhehiqte hoxha I fshatit Qazim Nushi.

Ne vitin 1959 eshte ndertuar nje shkolle e re 7-vjeēare me kater dhoma klase afer masivit te geshtenjave ne veri te shtepise se Tafilakeve.

Deri rreth viteve gjashtedhjete te gjithe mesuesit kane qene te ardhur nga qyteti i Shkoderes .

Gjate ketyre viteve ne kete shkolle kane punuar mesuesit:Malo Beci,Luigj Kosmaҫi,Nik Dragu, Idriz Ҫanga etj.

Ne vitin 1963 kur numeri I nxenesve ishte rritur shkolla u be 8-vjeҫare, nen ndikimin e dy tre familjeve qe banonin ne pjesen jug-perendimore te fshatit, u ndertua nje shkolle e re ne livadhet e Tafilakeve, ne largesi e me veshtiresi per shumicen e femijeve qerretas.

Shkolla e re mori emrin “Ali Bytyҫi” ku mban edhe tani kete emer. Cikli fillor vijonte mesimin me klasa kolektive ,kurse cilki tetevjeҫar punonte me klasa teke( klasa te ndara).

Ne vitin 1975 shkolla kishte 180 nxenes dhe 11 mesues qe punonin ne kete shkolle.

Ne vitin 1986 u ndertua nje shkolle e re dykateshe e vendosur ne nje vend qe krijon mundesi e lehtesi per vijueshmerine e mesimeve nga vogelushet e fshatit.

Ne kete shkolle jane organizuar mesime te hapura, seminare te ndryshme kualifikuese me mesuesit e kesaj shkolle dhe me mesues te shkollave te tjera te rrethit Puke,qe ne fillim e ne vazhdim. Shkolla e Qerretit ka nxjerre shume intelektuale ne te gjitha fushat qe kane drejtuar ne Puke gjate viteve 1944-1990 1)- Ne organet e qeverisjes vendore:

Arif Halil Gerxhari: -Shef I seksionit te industries prane Komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit. -Drejtor I parkut automobilistik te transportit ne Fushe-Arrez. -Drejtor I ndermarrjes se ndertimit ne Puke.

Arif Maluk Cenaj:

-Shef I seksionit te finances ne Komitetin ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit. -Drejtor I bankes Shteterore te rrethit Puke.

Fadil Bajram Ҫoba: -Sekretar I komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit. -Drejtor I P.T.T-se(poste -telegraf-telefona) te rrethit. -Drejtor I shkolles tetevjeҫare Qerret.

Halil Ahmet Bytyēi: -Zevendeskryetar I Komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit. -Shef I seksionit te shendetesise prane Komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit.

Halit Qamil Topalli: Shef I sksionit te ndertimit prane Komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit.

Idriz Met Meti: -Kryetar i Komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit. -Sekretar i Komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit.

Kadri Ibrahim Ҫoba: -Kryetar I keshillit antifashist Nacionalҫlirimtare per nenprefekturen e Pukes. -Kryetar I keshillit antifashist Nacionalҫlirimtare te fshatit Qerret.

Kapllan Sadik Ҫoba: -Shef I seksionit te arsimit dhe kultures prane Komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit. -Drejtor I shkolles tetevjeҫare Qelze.

Liri Male Cenaj: -Kryetare e keshillit popullor te qytetit Puke(funksionare). -Kryetare e koperatives bujqesore te fshatit Puke.

Musa Halil Bytyēi: -Shef iseksionit te arsimit dhe kultures prane Komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit. -Drejtor I shkolles tetevjeҫare Qerret.

Nadire Xhemal Dunga Shefe e seksionit te organizimit prane Komitetit ekzekutiv te keshillit te rrethit.

Nezir Ismail Djaloshi Shef I seksionit te ekonomise komunale e asistences sociale prane komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit

. Rexhep Mehmet Toska: -Sekretar I Komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit. -Shef I seksionit te kuadrit prane Komitetit ekzekutiv te keshillit popullor te rrethit. -Drejtor I ndermarrjes tregtare te rrethit. -Drejtor I ndermarrjes tregtare te furnizimit te punetoreve ne Fushe-Arrez. -Kryetar I koperatives me qender Korthpule.

2- Ne ndermarrje e institucione te tjera: Bahrie Elez (Tafilaku) Hadroj: -Drejtore e shkolles se mesme te pergjithshme ne Qelez.

Bajram Kadri Ҫoba: -Drejtor I ndermarrjes se ujerave,sistemimeve e bonifikimeve te rrethit. -Kryetar I koperatives bujqesore te bashkuar me qender Qerret.

Muse Halil Tafilaku: -Drejtor I PTT-se(Poste-telegraf-telefonave) te rrethit.

Muharrem Qamil Topalli: -Kryetare I cooperatives bujqesore te fshatit Qerret.

Selim Zog Djaloshi: -Drejtor I stabilimentit te sharrave ne Goce (Lajthize te Malit te zi)

3- Ne sektorin ushtarak:

Ali Ahmet Bytyҫi: -Komisar I konandes se vendit per nenprefekturen e Pukes (1944-1945)

Grosh Halil Gerxhari: -Komandant I komandes se forcave ushtarake vullnetare (rezerviste) te rrethit.

Gjate viteve 1970 e ne vazhdim ne kete shkolle kane punuar si drejtore shume mesues te nderuar si:Xhemal Meēi,Skender Shabani,Musa Bytyēi,Fadil Qoba,Fahri Bukuroshi.Dhe pas vitit 1990 nga kjo shkolle kane vazhduar studimet shume nxenes te cilet jane punesuar ne fusha te ndryshme e rajone te ndryshme te Shqiperise pse jo dhe jashte territorit te vendit tone.

Ne vitin shkollor 2005-2006 numri I nxenesve eshte 102nxenes dhe 10 mesues.

Ne vitin 2006 eshte bere rikonstruksioni i pjesshem i shkolles.

Ne vitin 2008-2009 kemi 84 nxenes dhe 9 mesues.

Ne vitin 2012- 2013 kemi 85 nxenes dhe 9 mesues.

Gjate ketyre viteve te fundit numri I nxenesve ne kete shkolle ka rene per efekt te planifikimit familjar dhe te shperguljes se familjeve ne rrethe te tjera.

Dy vitet e fundit nuk ka pakesim te numrit te nxenesve,biles kemi kthim te disa familjeve emigrante te cilet po jetojne ne Qerret.